Premiär för Allmänhetens frågestund vid Kommunfullmäktige

Publicerad:

Med syfte att öka allmänhetens intresse för den lokala politiken i Trelleborgs kommun införs under våren 2022 Allmänhetens frågestund. Frågestunden kommer, med vissa undantag, att äga rum vid vartannat sammanträde med Kommunfullmäktige. Första tillfället blir den 23 maj och frågor ska vara inskickade senast den 12 maj.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Former för frågestunden

Allmänhetens frågestund genomförs före aktuellt sammanträde med Kommunfullmäktige, klockan 17.30-18.00. Du är välkommen att själv närvara i möteslokalen på Parken i Trelleborg för att ställa din fråga under frågestunden. Vill du inte själv läsa upp din fråga, kommer en sekreterare eller någon i presidiet att göra det.

Frågestunden får ta högst 30 minuter per tillfälle. Frågestunden hålles i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde, men är inte en del av sammanträdet. Frågor ska lämnas in i förväg. Det är Kommunfullmäktiges presidie som avgör vilka frågor som blir aktuella att ta upp. Frågor ska riktas till en eller flera enskilda fullmäktigeledamöter.

Skicka dina frågor

Du kan skicka in dina frågor via e-post, vanlig post eller ett formulär. Frågor till första frågestunden den 23 maj ska vara inskickade senast den 12 maj.

Formulär för att skicka dina frågor och mer information om formerna för frågestunden finns att ta del av via länken nedan.

Allmänhetens frågestund