Östra skolan helt utan anmärkning efter inspektion

Publicerad:

En utbildning präglad av studiero och trygghet och goda möjligheter för eleverna att nå målen. Så beskriver Skolinspektionen verksamheten på Östra skolan i Trelleborg. Myndigheten granskade skolan i höstas och meddelar nu verksamheten uppfyller samtliga kvalitetskriterier.

Det var i november som Skolinspektionen besökte Östra skolan. Under besöket genomfördes intervjuer med elever, lärare, rektor och skolans elevhälsoteam. Det gjordes även lektionsobservationer.

Östra skolan ligger i östra Trelleborg

Fotograf: Niclas Ingvarsson

I beslutet meddelar Skolinspektionen att samtliga kvalitetskriterierna vid Östra skolan uppfylls följande utsträckning:

  • Rektors ledarskap: Rektorn leder och styr i hög utsträckningskolans utveckling.
  • Undervisning: Undervisningen främjar i hög utsträckning elevernas möjligheter att nå läroplanens mål avseende kunskaper och värden.
  • Trygghet och studiero: Skolan arbetar i hög utsträckning så att utbildningen präglas av trygghet och studiero så att eleverna kan ägna sig åt skolarbete.
  • Bedömning och betygssättning: Förutsättningar för att säkerställa likvärdigheten i omdömen och betyg ges i hög utsträckning.

Bland annat visar granskningen att undervisningen på skolan är målfokuserad, strukturerad och varierad samt innehåller ett aktivt lärarstöd. Eleverna berättar att lärarna undervisar på sitt eget sätt men att alla har samma struktur och metoder som är tydliga. Lärare och elever planerar regelbundet undervisningen tillsammans och elevernas synpunkter påverkar i hög grad hur den utformas.

– Med systematik, delaktighet och genom att ständigt utvärdera och utveckla har elever, personal, elevhälsa och skolledning möjliggjort för en skola att räkna med. Jag är stolt över all fantastisk och kompetent personal som arbetar på Östra skolan och gör det bästa för våra elever, säger Anette Öhman, rektor för rektorsområde Serresjö/Östra där Östra skolan ingår.

Syftet med Skolinspektionens kvalitetsgranskning är att belysa hur väl skolorna klarar sitt uppdrag att ge varje elev förutsättningar att nå de nationella målen.

Östra skolan.