Öppet hus på Rådhuset om den fördjupade översiktsplanen

Publicerad:

På tisdag i nästa vecka, den 26 april, har Trelleborgs kommun öppet hus i Rådhusets sessionssal för att informera om de förändringar som gjorts i den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad.

Den fördjupade översiktsplanen för staden är ett strategiskt planeringsdokument som skapar förutsättningar för Trelleborgs utveckling mot en framgångskommun med hög livskvalitet och en långsiktigt hållbar tillväxt. Den visar på viljeriktningen för utvecklingen av staden och möjliggör för nya utbyggnadsområden, infrastruktur, grönstruktur, skolor, kultur- och fritidsområden.

Öppet hus för mer information och dialog

Tisdagen den 26 april klockan 16.30 – 19.30 bjuder kommunen in till öppet hus i Sessionssalen i Rådhuset på Algatan 13. Då finns möjlighet att titta närmre på planförslaget samt att ställa frågor till politiker och tjänstepersoner.

Förändringar i planen

Trelleborgs kommuns fördjupade översiktsplan för 2035 ställdes ut för samråd 2019. Sedan dess är en del förändringar i planen gjorda. Det nya planförslaget finns tillgängligt att ta del av. Även en samrådsredogörelse är framtagen, som redovisar synpunkter som kom in på samrådsförslaget samt svar på dessa.

– De flesta förändringarna som är gjorda efter samrådsförslaget är kopplade till arbetet med Kuststad 2025 och handlar bland annat om Västra ringvägen och hamninfarten, berättar Lina Hellström, planarkitekt på Trelleborgs kommun och en av dem som arbetat med översiktsplanen.

Lämna synpunkter

Trelleborgs kommun vill gärna få in dina synpunkter gällande den fördjupade översiktsplanen. Synpunkter lämnas skriftligen senast den 16 maj 2022. Se via länken nedan hur du ska göra för att lämna synpunkter.

En kortversion av planförslaget finns som digital handling. Det går bra att lämna synpunkter direkt i den.

Utställningshandlingen i digital kortversion

Mer information

Ta del av utställningsförslaget i sin helhet, se fler sätt att lämna synpunkter på och läs om vad en översiktsplan är och hur man i praktiken arbetar med den.

www.trelleborg.se/fop2035