Nytt LSS-boende invigt och redo för inflyttning

Publicerad:

I dag invigdes kommunens nya LSS-boende Lyckebo i Maglarp. Socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist klippte bandet och personal på plats visade runt och berättade om verksamheten. På måndag börjar inflyttningen.

Socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist höll i saxen när Lyckebo invigdes på torsdagen. ”Med den här fantastiska personalgruppen kan det inte bli annat än bra” sa han innan bandet klipptes.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Stort tack säger jag till er som har sett till att boendet nu står klart, och stort lycka till säger jag till er som ska jobba här. Jag kan redan nu känna vilken fantastisk personalgrupp ni har fått ihop. Genom att gå runt och prata med er känner jag att det här kan inte bli annat än bra. Jag ser fram emot att komma tillbaka om ett halvår och se hur allt har blivit, sa Venzel Rosqvist innan han klippte bandet och förklarade Lyckebo invigt.

Anpassningar utifrån individens behov

Boendet i Maglarp är en gruppbostad med sex platser för personer över 18 år som på grund av sin funktionsnedsättning har svårt att klara av miljöer inne i centralorten där andra gruppboenden finns.

– Det är en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda våra medborgare en anpassad boendemiljö. Det är ett engagerat team som har börjat jobba här och vi ser fram emot vårt framtida arbete, säger verksamhetschefen Nadia Ekelin.

Stödpedagogen Mimmi Persson är en av medarbetarna som ser fram emot att börja jobba på Lyckebo.

– Det här är verkligen något unikt, att få vara med och bygga upp en verksamhet från grunden. Det känns fantastiskt att vara med och få möjlighet att ge vår målgrupp så här goda förutsättningar, säger Mimmi Persson.

Närhet till natur stor tillgång

Sedan det första grävtaget togs i mars 2022 har boendet vuxit fram i en rund form som omges av grönska och naturliga aktivitetsytor. Boendet erbjuder anpassningar utifrån individens behov och det kommer att vara en personaltät verksamhet.

– Det naturnära läget är en stor tillgång för våra brukare. Boendet som helhet kommer att verka stressreducerande och skapa förutsättningar för stöd och utveckling, säger Nadia Ekelin.

– Alla har sina egna lägenheter och sedan har vi olika aktivitetsrum som kan bokas utifrån egna önskemål och intressen, säger Mimmi Persson.

Verksamhetschef Nadia Ekelin och stödpedagog Mimmi Persson ser fram emot arbetet på Lyckebo. Här står de i ett av aktivitetsrummen där det är möjligt att spela bordtennis.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Lyckebo är en gruppbostad med sex platser där närheten till naturen blir en stor tillgång för målgruppen.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Med bubbel och ballonger invigdes Lyckebo, kommunens nya LSS-boende, på torsdagen.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Kategorier