Nya ytor ger plats för möten och ombyte

Publicerad:

I den nyaste delen av Söderslättshallen finns fyra stora omklädningsrum, förråd och ett välutrustat konferensrum – som fått det passande namnet Atleten. På fredagen invigdes utbyggnaden med tal och bandklippning.

Erik Lundström, ordförande i kommunstyrelsen, och Thomas Nilsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden höll tal vid invigningen.

Fotograf: Fanny Nyberg

Söderslättshallens tillbyggnad stod egentligen klar redan i slutet av 2021 och idrottsföreningarna har de senaste månaderna haft tillgång till de nya, efterlängtade omklädningsrummen.

– För våra föreningar betyder framför allt omklädningsrummen och förråden mycket i den dagliga verksamheten men även vid större tävlingar och cuper har vi nu fått helt andra möjligheter när vi kan erbjuda nya fina faciliteter, säger Martin Wedin Hansson, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

I första hand är det IFK Trelleborg friidrott, Trelleborgs ishockeyförening och Trelleborgs konståkningsklubb som får nytta av utbyggnaden. Utbyggnaden är en del av kommunens övergripande arbete med att utveckla barn och ungas uppväxtvillkor.

– Det känns roligt att vi äntligen kan få inviga omklädningsrummen som vi vet att föreningarna länge haft behov av. Jag hoppas att konferensrum kommer att ge ett mervärde, säger Thomas Nilsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden som var med och tog det första spadtaget i november 2020.

Namngett efter skulptur

Konferensrummet har fått namnet Atleten efter skulpturen Atleten som tidigare stått placerad i grönområdet mellan Söderslättshallen och Östervångsparken. Skulpturen skapades av Tom Möller 1975 på Lindshammars Glasbruk och skänktes till Trelleborgs kommun av Gustaf Smiths Eftr AB 29 april 1975.

Konstverket blev 2008 svårt vandaliserat och ansågs inte kunna lagas. Några glasblock kunde efter samråd med Statens Konstråd och beslut i kultur- och fritidsnämnden tas tillvara och finns nu i konferensrummet.

Delar av skulpturen Atleten tagits om hand om och placerats ut i det nya konferensrummet som fått namn efter konstverket.

Fotograf: Fanny Nyberg

Fler utvecklingsplaner på gång

I förra veckan presenterade Trelleborgs kommun tillsammans med Hemsö, MTA och TFF en övergripande utvecklingsplan för området runt Söderslättshallen och Vångavallen.

Satsningen innebär att det bland annat planeras en till ishall, ett nytt badhus och en ombyggnad av Vångavallen.

Utvecklingsidén presenteras i en tidigare nyhet på trelleborg.se.