Ny start för En miljon idéer

Publicerad:

Den 15 februari startar förslagsinlämningen för årets omgång av En miljon idéer. Medborgarbudgeten genomförs i år för tredje gången i Trelleborgs kommuns södra landsbygdsområde som sträcker sig från Gislöv och Simremarken, över Smygehamn och Klagstorp till Beddingestrand.

Nyheter

Den totala budgeten för 2024 landar på tre miljoner kronor, för förslag om investeringar, samt 250 000 kronor i föreningsbidrag. Nytt för 2024 är att föreningsbidraget även kan sökas för sociala arrangemang och aktiviteter.

– Vi vill kunna erbjuda ett bredare stöd till föreningslivet på landsbygden, säger Erik Lundström, andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Sociala arrangemang och aktiviteter kan vara sådant som profilerar och marknadsför området eller ökar trivseln.

Exempel på sociala arrangemang och aktiviteter kan vara: föreläsning eller utbildning, matmarknad, läxläsning, fysisk träning, prova på sport, komikerkväll, teater, konsert med mera.

Minst 50 röster

En annan nyhet är att det från och med 2024 behövs minst 50 röster för att ett förslag ska genomföras.

Ett syfte med medborgarbudgeten är att öka engagemanget hos invånarna. Femtio röster är samma antal som det också behövs för att ett medborgarförslag ska gå vidare till kommunfullmäktige.

Lämna förslag

Under tiden 15 februari till 15 mars kan du lämna förslag till En miljon idéers södra landsbygdsområde. Gnugga geniknölarna, låt fantasin flöda och kreativiteten komma igång. Prata med dina grannar om hur ni tillsammans vill utveckla ert närområde. En idé leder ofta till fler.

Läs mer

Lämna förslag till En miljon idéer

En miljon idéer