Nu startar utvecklingen av Västervång

Publicerad:

Det händer mycket i norra delarna av Trelleborgs tätort just nu. Området har under flera år utvecklats och nya bostäder har vuxit fram. Nu startar förtätningen av Västervång. Syftet är att bygga nya flerbostadshus och samtidigt stärka entrékänslan på väg 108. Första steget är att bygga nya gator, gång- och cykelvägar samt planteringar.

Utvecklingen av Västervång innebär att marken och den befintliga infrastrukturen kan nyttjas mer effektivt.

Fotograf: E/S-A Arkitekter

Nyligen skrev kommunen avtal med entreprenören VBA som fram till november 2021 kommer att arbeta med anläggning i området. Arbetet innebär att bygga nya gator samt gång- och cykelvägar med belysning, skapa grönytor och planteringar samt VA-anläggning och ledningsflytt. Befintliga Nannas väg ska bli smalare och kompletteras med en gångbana.

Arbetet görs inom ramen för den detaljplan som arbetats fram och nyligen vunnit laga kraft. Syftet med detaljplanen är att förtäta området längs väg 108, Lundavägen, med bostäder. På det sättet kan marken och den befintliga infrastrukturen nyttjas mer effektivt. De nya husen som planeras att byggas ska placeras så nära Lundavägen som möjligt för att tydligt avgränsa gaturummet och skapa stadsmässighet samtidigt som den uppväxta pilallén bevaras.

VBA kommer att utföra det som krävs för att kunna förtäta i området. Första etappen av VBA:s arbete beräknas starta under april och pågå till och med 30 november. När ny bebyggelse är på plats gör VBA den sista delen av arbetet. Detta förväntas ska under 2023.

Detaljplan för del av Västervång 2:55 med flera.

Kategorier