Minister besökte två Trelleborgsskolor

Publicerad:

På måndagen var landets skolminister, Lina Axelsson Kihlblom, på besök i Trelleborg. Hon togs emot av kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist på Liljeskolan där hon bland annat fick lära sig mer om skolans läxhjälp.

Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist och oppositionsråd Lennart Höckert tog emot skolminister Lina Axelsson Kihlblom.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Både pedagoger och elever berättade om vikten av en fungerande läxhjälp. Under besöket i Trelleborg fick skolminister Lina Axelsson Kihlblom även hälsa på hos elever och personal på Söderslättsgymnasiet. Som avslutning på dagen fick gymnasieelever möjlighet att ställa frågor till Lina Axelsson Kihlblom.

Utifrån visionen att Trelleborg ska vara en skolkommun att räkna med, genomfördes i fjor en organisationsutveckling som innebär att den kommunala skolverksamheten har delats upp i totalt tio rektorsområden.

Det gör det möjligt för skolledare och pedagoger arbeta med barnen och eleverna utifrån ett 1-16-årsperspektiv, med smidigare stadieövergångar och en röd pedagogisk tråd i undervisningen – genom hela förskolan och grundskolan.

Andelen behöriga elever ökar

I förra veckan publicerades statistik som visar att Trelleborgs kommun står för den tredje största procentuella resursökningen till grundskolan i landet.

Samtidigt ökar andelen niondeklassare som är behöriga till gymnasiet. Här har Trelleborgs kommun gått från 83,3 procent behöriga läsåret 2018-2019 till 89,7 procent läsåret 2021-2022.

Hela texten om statistiken finns på trelleborg.se.