Kommunstyrelsens ordförande satte sig själv i karantän

Publicerad:

Pandemin påverkar oss alla. I över ett år har vi  levt med restriktioner som på olika sätt innebär att vår vardag ser annorlunda ut. Men det är viktigt att fortsätta hålla fysiskt avstånd – inte minst om du kommit i kontakt med smitta, vilket kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin nyligen fått erfara.

Kommunstyrelsens ordförande har satt sig själv i karantän efter att ha varit i kontakt med covid-19-smitta. Han vill uppmana alla att följa gällande råd och rekommendationer.

Fotograf: Fanny Nyberg

Det var efter att en familjemedlem till Mikael Rubin testat positivt för covid-19 som han satte sig själv i en karantän som kommer att pågå under minst sju dagar, i enlighet med gällande råd.

– Jag testade mig också, men det var negativt, säger Mikael Rubin.

Karantänen innebär att han jobbar hemifrån, beställer matvaror via nätet och bara träffar den närmaste familjen. En tillvaro som snabbt blir monoton, menar han.

– Det är tråkigt att inte ens kunna träffa de närmaste kollegorna på rådhuset. Men det är tur att vi övat så mycket på digitala mötesformer senaste året. Det har gjort att jag kunnat delta i arbetet ändå.

Mikael Rubin uppmanar alla att kämpa vidare även om det kan kännas jobbigt.

– Det är jätteviktigt att vi alla följer vad Folkhälsomyndigheten och Region Skåne säger om vi ska komma tillrätta med pandemin och stoppa smittspridningen, säger han.

På 1177.se finns samlad information om covid-19. Där hittar du gällande restriktioner och råd.

Samlad information om coronaviruset i Region Skåne.