Hållbarhetsdagen i Trelleborg 2023

Publicerad:

Den 20 september anordnas Hållbarhetsdagen i Trelleborg. Du som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor inom näringslivet eller är intresserad rent privat – lägg datumet på minnet!

Trelleborgs kommun hälsar varmt välkommen till Stortorget i Trelleborg den 20 september, för en fullspäckad hållbarhetsdag. Syftet med dagen är att informera, inspirera och sprida kunskap om hållbar utveckling. Under dagen erbjuds föreläsningar, utställningar och aktiviteter samt möjlighet att provsmaka hållbar mat.

Ett axplock ur dagens innehåll:

  • Ett näringslivspass med inspiration kring hur du kommer i gång med ditt hållbarhetsarbete och varför/hur du kan redovisa det.
  • Energiomställning, klimatanpassning och hållbar offentlig mat. Ett pass riktat till alla som arbetar med eller är intresserade av hållbar utveckling.
  • Hur gynnar du biologisk mångfald i din trädgård? Och hur pratar du om psykisk ohälsa med en medmänniska? Ett pass efter arbetstid, riktat till privatpersoner.
  • Aktiviteter och utmaningar kring bland annat skyfall, avfall, hälsa och poesi. En hållbarhetsmix skapad för barn och unga, som går att besöka hela dagen i Stadsparken.

Fullständigt program och anmälan

Efter sommaren kommer det fullständiga programmet för dagen att publiceras. Du kommer då att kunna anmäla dig till ett eller flera pass.

Hållbarhetsdagen

Bakgrund

Hållbarhetsdagen i Trelleborg ersätter den tidigare Framtids- och innovationsdagen.

Kategorier