Grönt ljus för gymnastik i ny hall

Publicerad:

En helt ny del av Smygehallen är sedan några veckor klar att användas. Här har Trelleborgs kommun skapat bättre möjligheter för att träna truppgymnastik för alla – från små barn till elitsatsande gymnaster. Satsningen är en del i kommunens arbete med barn och ungas uppväxtvillkor och utvecklingsmöjligheter.

Varje vecka tränar cirka 220 barn och ungdomar gymnastik i Smygehallen. Barnen som går i gruppen Trupp vit är födda 2013/2014.

Idrottshallen i Smygehamn har byggts ut med ytterligare en hall på totalt 1000 kvadratmeter. I den ljusa och fräscha hallen med en stor spegelvägg finns bland annat tre MD-gropar, varav en höj- och sänkbar, tre trampoliner, fasttrack och airtrack, en skumklossgrop och ett tumblinggolv – med andra ord en perfekt miljö för att träna truppgymnastik.

Den nya hallen har goda möjligheter till träning för barn och unga på olika nivåer.

Fotograf: Martin Wedin Hansson

– Jag är glad att vi kunnat genomföra den här satsningen. Den har varit efterlängtad av många, säger Mats Svensson, tf ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Så fort hallen var besiktigad och klar för några veckor sedan tog barn, ungdomar och ledare från Östra Torps gymnastikförening den i bruk. Föreningen sysselsätter varje vecka cirka 220 aktiva – från de allra minsta som går på bamsegympa till ungdomar som elitsatsar på sin idrott.

En av mattorna går att höja för att anpassas efter gymnasterna.

Fotograf: Fanny Nyberg

– Med den nya hallen skapar vi bättre förutsättningar för träning och aktivitet i allmänhet, och truppgymnastik i synnerhet, säger Jörgen Flink, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen. 

Totalt har Trelleborgs kommun investerat cirka 30 miljoner kronor i Smygehallen.

I samband med utbyggnaden renoverades också en del av entrén till Smygehallen.

Fotograf: Fanny Nyberg