Fullmatad dagordning väntade kommunstyrelsens nya ordförande

Publicerad:

Bara två dagar efter att ha blivit utsedd till kommunstyrelsens ordförande väntade det första sammanträdet med kommunstyrelsen för Trelleborgs nya kommunalråd Ann Kajson Carlqvist. Ringväg, hamninfart, fördjupad översiktsplan och jobb åt unga var några av frågorna som stod på agendan. Många ärenden går nu vidare till kommunfullmäktige för slutligt avgörande.

Förberedelser för en ny västlig ringväg fortsätter. Sedan tidigare har ett huvudalternativ tagits fram. Nu har en djupare analys av det alternativet gjorts för att bedöma den mest fördelaktiga korridoren för en ny vägdragning som ska ligga till grund för detaljplanen. Ärendet avgörs i kommunfullmäktige.

Detaljplaner ska antas

Beslut att anta två detaljplaner går också vidare till fullmäktige:

  • Den ena detaljplanen syftar till att möjliggöra för en ny dragning av Mellanköpingevägen. Vägen planeras att ansluta till en bro strax söder om Mellanköpinge by och norr om den rättspsykiatriska kliniken. Målsättningen är att skapa trafiksäkra lösningar för både bilister, gångtrafikanter och cyklister som rör sig i i anslutning till den framtida östra ringvägen.
  • Den andra detaljplanen syftar i närtid till att upprätta en evakuerings- och angreppsväg mellan hamnen och i första hand väg 9. Det långsiktiga syftet med detaljplanen är att möjliggöra byggandet av en östlig hamninfart.

Fördjupad översiktsplan

Processen för den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad 2035 fortsätter. Den fördjupade översiktsplanen har sedan tidigare varit ute på samråd och kommunstyrelsen föreslår nu fullmäktige att godkänna samrådsredogörelsen samt att låta förslaget ställas ut.

Mer information om fördjupad översiktsplan för Trelleborgs stad 2035

Jobb åt unga

Kommunstyrelsen ställde sig också positiv till att satsa extra på jobb åt unga. Förslaget, som kommunfullmäktige nu ska ta ställning till, lyder att arbetsmarknadsnämnden ska beviljas som mest fem miljoner för att kunna erbjuda sommarjobb åt fler Trelleborgsungdomar.

Mer information

Kommunstyrelsens samtliga ärenden med tillhörande bilagor 2 mars 

Kategorier