Debatt och beslut i många frågor på fullmäktige

Publicerad:

Detaljplan för östra ringvägen och avgift för skolmåltider var två av frågorna som var uppe för debatt och beslut under måndagens kommunfullmäktige.

Detaljplan för östra ringvägen klubbades på måndagens kommunfullmäktige.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Kommunfullmäktige beslutade att anta detaljplanen för östra ringvägen. Detaljplanen gör det möjligt att bygga en ringväg mellan väg 108 och riksväg 9. Arbetet med ringvägen är en del av stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025. Projektet inleddes 2016 när kommunfullmäktige med bred majoritet beslutade att Trelleborg ska ha en östlig ringväg senast 2025.

Nej till avgift för skolmåltider

Det låg ett förslag att införa en avgift för skolluncherna på gymnasiet och gymnasiesärskolan motsvarande 800 kronor per elev och termin. Kommunfullmäktige avslog förslaget.

Några andra av gårdagens beslut

Hyresavtal för ny idrottshall

Fullmäktige godkände ett 20-årigt hyresavtal med Hemsö som ska bygga en ny idrottshall vid Tallvägen, i närheten av Internationella engelska skolan och Pilevallskolan.

En ny idrottshall behövs för att kunna försörja båda skolorna med tillräckliga lektionstimmar för idrott. Kommunen ska därför hyra in sig i den nya idrottshallen. Förutom skolidrott kommer hallen även att kunna användas till föreningsverksamhet och fritidsverksamhet för ungdomar.

Markanvisnings- och exploateringsavtal

Tre markanvisningsavtal och ett exploateringsavtal klubbades igenom. Två av markanvisningarna gäller nya förskolor (Övre och Stadsparkskvarteren och på Högalid) och en markanvisning gäller bostäder inom Pilevallsområdet. Exploateringsavtalet handlar om planer på att bygga bostäder i anslutning till Granhyddan i Beddingestrand.

VA-taxa 2021

Från och med den 1 juli i år kommer VA-taxan att höjas med två procent. Fullmäktige beslutade också att intäkterna från taxehöjningen avsätts till en investeringsfond för att delfinansiera satsning på framtida vattenförsörjning.

Årsredovisning 2020

Kommunens årsredovisning bordlades till nästa sammanträde.

Mer information

Ta del av hela dagordningen

Ta del av tv-sändningen

Kategorier