Dags att rösta fram favoritförslag bland En miljon idéer

Publicerad:

Under årets början har medborgare i Trelleborgs kommuns södra landsbygdsområde fått lämna in förslag till medborgarbudgeten En miljon idéer. Idag startar röstningen om vilka av förslagen som ska genomföras.

Färre förslag är inlämnade

Till årets medborgarbudget har det lämnats färre förslag än det gjorde när En miljon idéer startade i samma område 2020.

– Förslagen är färre, men mer genomtänkta, säger Susanne Larsson, som projektleder En miljon idéer. De speglar kanske också i viss mån våra nya kriterier som är satta för att gynna fler mindre förslag.

För 2022 finns en ny fördelning av medborgarbudgetens fem miljoner kronor utifrån vad investeringen kostar att genomföra. Vilken kostnad respektive förslag får, framgår inte i röstningslistan. Antal röster har fortfarande betydelse, men styr inte utfallet helt.

Se listan med förslag

Hela listan med förslag finns att se via e-tjänsten, där röstningen också genomförs.

Rösta på En miljon idéer

Vem får rösta?

Alla medborgare, fastighetsägare och näringsidkare inom södra landsbygdsområdet får rösta – även barn under 18 år. Barn som röstar ska vara stora nog att förstå och själva vilja vara med och rösta. Det är upp till varje familj att bedöma om barnet är moget att rösta eller inte. Varje person får lägga tre röster.

Så går röstningen till

Föreningsförslag

För 2022 införs en ny och egen föreningsbudget i form av bidrag inom medborgarbudgeten En miljon idéer. Förslagen till föreningsbudgeten kommer inte att röstas om 2022. Förslagen som kom in ryms samtliga inom budgeten på en miljon kronor och bidragen kommer därmed att betalas ut till samtliga som lämnat in förslag i år. Det är sedan föreningarna som genomför färdigställandet av förslagen.

Se föreningsförslagen för 2022

Bakgrund

I medborgarbudgeten – En miljon idéer – får medborgarna  i Trelleborgs kommun rösta fram förslag på investeringar för sex miljoner kronor under ett år, varav en miljon kronor avser bidrag för föreningsförslag. En miljon idéer startade  år 2020. År 2022 genomförs medborgarbudgeten för andra gången i kommunens södra landsbygdsområde.

En miljon idéer

Kategorier