Christina är ambassadör i alla lägen

Publicerad:

Att vara en god förebild och att alltid prata gott om Trelleborgs kommun. Det svarar boendestödjaren Christina Lindsjö på frågan om vad som utmärker en god ambassadör. Hon är en av medarbetarna som varit med i kommunens ambassadörsprogram sedan starten.

Boendestödjaren Christina Lindsjö är en av kommunens ambassadörer inom vård och omsorg.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Ambassadörsprogrammet har nyligen gått in på sitt andra år. Gruppen består av tolv medarbetare från kommunens vård och omsorg – några är nya för året, några har varit med sedan programmet inleddes 2022. Christina är en av dem.

Alltid ambassadör

–  Att få vara med i ambassadörsprogrammet ser jag som en spännande utmaning. Ambassadör är jag alltid, både på jobbet och privat, säger hon.

Nyligen hölls en kickoff för den nya gruppen.

– Då fick alla göra en presentation av hur en vanlig dag på jobbet kan se ut. Detta gör att jag förstår hur många kompetenta personer som jobbar här. Vilken kompetens det finns!

Varje arbetsdag stimulerar

Christina arbetar som boendestödjare inom socialpsykiatrin. Hon har arbetat i kommunen i två år och säger att hon fått ett varmt och välkomnande bemötande och trivts sedan dag ett.

– Det bästa med mitt jobb är alla personer som jag möter, att få träffa dem varje vecka och följa med på deras återhämtning. Jag uppskattar också all samverkan med olika instanser i kommunen. Jag tror att helheten med alla olika arbetsuppgifter och mina fantastiska kollegor gör att varje arbetsdag är stimulerande.

Vill få fler intresserade

Genom sitt uppdrag som ambassadör hoppas hon få fler intresserade av att jobba inom socialpsykiatrin.

– Tyvärr finns fortfarande en viss stigmatisering i samhället angående psykisk hälsa. Jag hoppas att jag kan informera på ett bra sätt så att fler vågar prova på att jobba inom psykiatrin. Förväntningarna av mitt uppdrag som ambassadör är att fler personer blir intresserade av att jobba i Trelleborgs kommun, säger Christina Lindsjö.

Läs om tidigare ambassadörer

Zaher ska få fler att välja världens bästa jobb

Kategorier