Chans att driva bowlinghall med potential

Publicerad:

Nu söker kommunen en hyresgäst till stadens enda bowlinghall, i Söderslättshallen. Hallen används i första hand av föreningar, men förhoppningen är att den i framtiden även kommer att vara öppen för privatpersoner som vill spela, ordna bowlingkalas och liknande.

Kommunen söker ny hyresgäst till bowlinghallen på Söderslättshallen.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Bowlinghallen på Söderslättshallen består av åtta banor. Flera föreningar tränar och tävlar i hallen som gick igenom en större renovering för fem år sedan. Det är med andra ord en hall i fint skick som används flitigt. Men Jonas Areheim, chef för idrottsenheten på kultur- och fritidsförvaltningen, tror att det finns potential för en framtida hyresgäst att nyttja hallen ännu mer.

– Sedan en tid är det ju den enda bowlinghallen i Trelleborg, då den privata hallen som fanns i centrum stängde under 2020. Vi hoppas att både föreningar och privatpersoner kommer kunna spela här på Söderslättshallen, säger han.

Sökandet efter en ny hyresgäst pågår just nu. Sista dag att lämna en intresseanmälan är 23 maj. Bowlinghallen kommer att hålla stängt under sommaren med målsättning att öppnas igen i augusti. Föreningarna som idag har Söderslättshallen som sin hemmabana har informerats.

– I linje med kommunens inriktningsmål om barn och ungas utvecklingsmöjligheter samverkar vi med föreningarna med målsättningen att fler unga ska kunna ha en aktiv fritid. Därför är det såklart viktigt att vi hittar en lösning. Vi gör allt vi kan för att en ny hyresgäst ska vara på plats efter sommaren, säger Jonas Areheim.

Ta del av förfrågningsunderlag och lämna intresseanmälan.

Kategorier