Beslutat i kommunfullmäktige

Publicerad:

Måndagens sammanträde i kommunfullmäktige behandlade bland annat utvecklingen av Vångavallen och kommunens investeringar i området.

Trelleborgs kommun har tillsammans med IFK Trelleborg och Trelleborgs FF tagit fram ett förslag som ökar möjligheterna för föreningslivet att använda Vångavallsområdet under hela året samt säkerställer att Vångavallen kan användas för elitverksamhet på högsta nivå. Förslaget innebär att kommunen själv gör investeringar i Vångavallen och området runt omkring för att säkerställa förutsättningar att bedriva både bredd- och elitverksamhet.

Fullmäktige beslutade att tilläggsbudgetera 35 miljoner kronor till projektet under 2024, samt att omdisponera delar av årets befintliga investeringsbudget. Från och med 2025 ska investeringar i projektet ingå i den ordinarie budgetprocessen.

Nytt beslut om Vångavallen – så här fortsätter arbetet

Årsval till kommunala bolag

Under fullmäktigemötet genomfördes vidare årsval till styrelserna för de kommunägda bolagen samt två fyllnadsval av ersättare i kommunstyrelsen, ledamöter i valberedningen och välnämnden, samt nämndeman i Ystad tingsrätt.

Beslut om avgifter

Kommunfullmäktige röstade under mötet igenom årliga regleringar av de avgifter som småbåtsägare betalar för fast båtplats samt vinteruppläggningsplats i kommunens småbåtshamnar. Detta efter att tekniska serviceförvaltningen under hösten 2023 sett över avgifterna. Från och med 2024 ska enligt beslutet avgifterna följa konsumentprisindex.

Även avgifter för upplåtelse av offentlig mark revideras. Avgiften för markupplåtelse för cirkus eller tivoli höjs från 900 kronor per dygn till 1500 kronor per dygn. Avgiften för byggställningar och upplag höjs från 22 kronor till 40 kronor per kvadratmeter och månad. Bakgrunden till avgiftsregleringen är en jämförelse som gjorts mellan avgiftsnivån i Trelleborgs kommun och grannkommunerna.

Mer information

Ta del av dagordning och handlingar i mötesportalen Meetings

Se måndagens sammanträde i efterhand via webb-tv