Årets sista beslut i kommunfullmäktige

Publicerad:

På måndagen var ledamöterna i kommunfullmäktige, kommunens högst beslutande organ, samlade igen. Här är några av besluten som fattades på årets sista sammanträde.

Ärendet om parkeringsavgifter i Trelleborgs tätort, som skickades på minoritetsåterremiss vid det senaste sammanträdet, togs upp på nytt. Den här gången beslutade fullmäktige enligt förslag vilket innebär att parkeringsavgifter kommer införas den 1 januari 2024.

Mer information om parkeringsavgifterna i separat artikel

Återremiss gällande Visit Trelleborg

På dagordningen fanns ett ärende om Visit Trelleborgs framtida verksamhet, där förslaget var att verksamheten framöver ska bedrivas i förvaltningsform. Ärendet skickades dock på återremiss och frågan ska nu utredas ytterligare.

Demokratiberedning

Fullmäktige beslutade att inrätta en demokratiberedning. Demokratiberedningens syfte ska vara att arbeta strategiskt och långsiktigt med demokrati- och samhällsutveckling i Trelleborgs kommun. Beredningen ska arbeta med omvärldsbevakning och analys, genomföra dialoger med medborgare samt bereda ärenden på uppdrag av kommunfullmäktige.

Beredningen ska bestå av en ledamot från varje parti som finns representerat i kommunfullmäktige. Vilka dessa personer blir ska bestämmas på nästa sammanträde.

Fler beslut

  • Fullmäktige fattade det formella beslutet att upphäva avsiktsförklaringen med Trafikverket.
    Mer information i tidigare nyhet
  • Medborgarbudgeten En miljon idéer kommer att vidareutvecklas inför 2024 och 2025. Belopp och kriterier kommer att justeras och det ska införas ett minsta röstningsantal på 50 röster, vilket motsvarar det antal som krävs för att ett medborgarförslag ska hanteras vidare.

Mer information

Se webbsändning från sammanträdet

Ta del av hela dagordningen

Kategorier