Vattenverkstad, yoga och magi på årets sommarlovsprogram

Publicerad:

I år är det Friluftslivets år och målet är att tio procent av Sveriges befolkning ska vara ute mer än tidigare. Detta har Trelleborgs kommun tagit fasta på och erbjuder ett fullspäckat sommarlovsprogram med fokus på utomhusaktiviteter. Sommarlovsprogrammet riktar sig till barn och unga i åldern 6-15 år och pågår från den 14 juni till den 13 augusti.

I sommar kan barn och unga i Trelleborgs kommun prova på olika utomhusaktiviteter, kostnadsfritt, hela sommaren.

Fotograf: Maria Tigerschiöld

– Under pandemin har många barn och unga fått avstå från aktiviteter och socialt umgänge med jämnåriga. I år satsar Trelleborgs kommun 700 000 kronor, via statligt bidrag, på smittsäkra och avgiftsfria lovaktiviteter för barn och unga i åldern 6-15 år. Lovaktiviteter kan bidra till att underlätta deras situation och livsförutsättningar, säger Jörgen Flink, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Fullspäckat sommarlovsprogram

Sommarlovslediga barn och ungdomar är välkomna till årets stora satsning SommarHÄNG i Stadsparken och på Stortorget. Här erbjuds aktiviteter som beachvolleyboll- och handbollsplan, bokhörna med Biblioteket, målning med Trelleborgs museum, cirkus med Kulturskolan, utlåning av bollar och spel via Fritidsbanken Pep Up, lekar, kampsport, drumbeat, yoga och föreningsaktiviteter.

På programmet finns också barnmusikal, basket, Bockarna Bruse på vikingavis, fotbollsskola, få bättre koll på vem du är, gymnastikläger, kampsport, krigarshow, magi med Blåkullalajv, vikingakrigare, padel, riddarshow, rugby, sommardagläger med hoppborgar, sommarsimskola, Vattenverkstad och mycket mer!

I arrangemanget medverkar även ett fyrtiotal sommarjobbande trelleborgsungdomar som får tre veckors kommunalt feriearbete.

Hela sommarlovsprogrammet finns på webben.

Kategorier