Väståkraskolan i Trelleborg satsar på ny padelprofil

Publicerad:

Inför nästa läsår kommer elever som ska börja årskurs 7 att kunna söka till den nya padelprofilen på Väståkraskolan i Trelleborgs kommun. Satsningen är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och klubben L9 Padel Court i Anderslöv.

Isak Redzic och Luis da Silva är padelinstruktörer på Väståkraskolans nya padelprofil.

– Padelprofilen riktar sig till elever som är ambitiösa och beredda att satsa på både skolarbetet och på padelträningen. Utbildningen kommer att ha totalt 72 platser i årskurs 7-9, vilket innebär att max 24 elever i årskurs 7 kommer att antas till starten nästa läsår, säger Madelene Carlström, rektor för rektorsområde Anderslöv/Alstad.

Ansökningsperiod mellan den 20 oktober och 20 november

Alla elever, i såväl Trelleborg som i andra kommuner, som ska börja årskurs 7 är välkomna att söka till padelprofilen på Väståkraskolan. Ansökningsperioden är mellan 20 oktober och 20 november och därefter kommer de sökande att kallas till uttagningsprov i slutet av november.

– Vi ser verkligen fram emot att få starta detta samarbete med L9 Padel Court. Forskning och beprövad erfarenhet visar nämligen att kombinationen idrott och skola stärker och gynnar kunskapsutvecklingen, säger Madelene Carlström.

Om Väståkraskolan

Väståkraskolan ligger i byn Anderslöv, norr om Trelleborg. På skolan går cirka 500 elever i årskurserna F-9. Skolan har egen idrottshall, fotbollsplaner, slöjdsalar, hemkunskapssal samt bibliotek.