Var med och bestäm vilka extra busslinjer Trelleborgs kommun ska köpa in från Skånetrafiken

Publicerad:

För att kommunens inköp av regional busslinjer från Skånetrafiken ska bli mer träffsäkra kring var och när trelleborgarna vill nyttja dem, erbjuds du som kommuninvånare nu att vara med och bestämma.

I dag gör Trelleborgs kommun extra inköp från Skånetrafiken på följande regionala linjer för en budget på sammanlagt en miljon kronor.

  • Linje 182: Trelleborg–Skåre
  • Linje 184: Trelleborg–Ö Klagstorp–Stora Beddinge
  • Linje 144: sträckan Östra Grevie–Västra Ingelstad–Malmö Persborg

Förslag på förbättringar

Frågan är om dessa linjer matchar det du som kommuninvånare och bussresenär mest behöver och helst önskar. Nu får du möjlighet att lämna förslag på ändrad tidtabell, ny hållplats och annat som förbättrar de regionala linjerna.

– Vi vill engagera medborgarna i frågan om vilka busslinjer vi ska betala extra för, säger Henrik Silfverstolpe, kommunalråd i Trelleborgs kommun med särskilt fokus på demokratifrågor. Det kan finnas behov och önskemål av tider och hållplatser som vi inte ser annars. Trelleborgs kommun har ett väl inarbetat sätt att arbeta med medborgarbudget på, som kan användas på fler sätt där behovet finns.

När förslagen kommit in kommer de att granskas och utvärderas av både Trelleborgs kommun och av Skånetrafiken, för att säkerställa att de går att genomföra.

Rösta om förslagen

Nästa steg blir att samtliga kommuninvånare erbjuds att delta i en omröstning för att tillsammans välja vilka busslinjer, tidtabeller och hållplatser som ska köpas in. Omröstningen kommer att gälla förslag på förbättringar av regionala busslinjer som lämnats in och följer de uppsatta kriterierna, och som ryms inom budgeten, samt dagens befintliga linjer. Röstningen beräknas pågå under februari 2024.

Tillvägagångssättet för att öka användarnas engagemang är hämtat från kommunens medborgarbudget En miljon idéer.

Så här går det till

Läs mer om hur det går till och lämna dina förslag via länken nedan. Du kan lämna förslag fram till och med den 30 november.

Inköp av regionala busslinjer

Kategorier