Vädrets påverkan senaste dygnet

Publicerad:

Vädrets makter har varit påtagliga i Trelleborgs kommun, såväl som i stora delar av övriga landet under det senaste dygnet. Bland annat har stora nederbördsmängder på redan vattensjuka marker medfört översvämningar. Sedan har kylan skapat trafikproblem med halka på många ställen. Väderläget har nu lugnat sig och ser stabilt ut för de närmsta dagarna.

Även om många drabbats av översvämningar har vattensituationen i kommunen inte försämrats under natten. Havet står fortfarande högt, men beräknas sjunka under dagen. Vid Albäcksån görs åtgärder för att öppna vattenflödet, när havet sjunkit undan.

Både kommunala verksamheter och andra har drabbats av vädret på olika vis. Förutom översvämningsproblem har det skett trafikolyckor och skador på fastigheter av vinden som legat på. Räddningstjänsten i Trelleborg har haft fullt upp.

Ett strömavbrott drabbade Eons kunder i området runt Anderslöv och Tullstorp igår kväll. Och tågtrafiken till Trelleborg ställdes in.

Snösvängen igång

Kommunens personal var igång med att skotta och salta vägar till sent igår och från fyra-tiden i morse. Arbetet fortsätter under dagen. Även övergångsställen och hållplatser saltas manuellt.

Mer information

Om du drabbats av översvämning

Rapportera källaröversvämning (Självservice)

Kontakt

Får du problem och behöver kontakta kommunen gör du det på telefon 0410-73 30 00. Under dygnets obemannade timmar ges information om vart du vänder dig på telefonsvararen.

E-post: kontaktcenter@trelleborg.se