Utökad budget ger dubbelt så många sommarjobb

Publicerad:

Mer än dubbelt så många av Trelleborgs unga kommer erbjudas ett kommunalt sommarjobb 2022. Kommunfullmäktige tog igår beslut om att utöka budgeten för feriejobb från 3 miljoner till 8 miljoner kronor.

Har du frågor om våra feriejobb kan du höra av dig till Nelly, Layal eller Ragnar via e-post på sommarjobb@trelleborg.se.

Fotograf: Ragnar Öhman

– Vi vill verkligen satsa på våra ungdomar och ge dem möjlighet till att feriejobba. Med denna satsning kan vi erbjuda dubbelt så många ungdomar i Trelleborg ett sommarjobb under tre veckor, säger kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist.

Feriejobb viktigt både för kommunen och de unga

Varje sommar erbjuder Trelleborgs kommun unga mellan 16 och 20 år sommarjobb i de kommunala verksamheterna och i Trelleborgs föreningsliv. Arbetsmarknadsförvaltningen står för administration och samordning, men hela den kommunala organisationen bidrar för att så många unga trelleborgare som möjligt ska få värdefull arbetslivserfarenhet

– Feriejobben för unga är en första och jätteviktig kontakt med arbetslivet för ungdomar, men också för att unga ska få upp ögonen för hur roligt det är att jobba i en kommun. Det här är viktigt både för vår framtida kompetensförsörjning och för de ungas framtida möjligheter att få jobb. Vi är så glada att kunna erbjuda fler unga ett feriejobb i år, säger Zara Göransson Tosic, förvaltningschef på arbetsmarkandsförvaltningen.

I år kan unga trelleborgare som är födda mellan 2002 och 2006 få prova på att jobba i kommunala verksamheter, kommunala bolag eller i Trelleborgs föreningsliv. Variationen på arbetsområden att välja på är stor och speglar bredden i de organisationer som erbjuder platser.

– Vi jobbar tillsammans med de övriga förvaltningarna, bolagen och föreningarna för att ungdomarna ska få en bra upplevelse, meningsfulla arbetsuppgifter och referenser för framtiden, säger Layal Chidiac som samordnar sommarjobben på arbetsmarknadsförvaltningen.

Ansökan till årets sommarjobb är öppen till och med den 31 mars.

Här hittar du ansökan och mer information om sommarjobben 2022