Unik golftävling för unga avgjordes i Trelleborg

Publicerad:

Idag avgjordes Sverigefinalen i PGA Junior ProAm – Vägen till Trelleborg på Trelleborgs golfklubb. Kommunen, som för andra året är medvärd till tävlingen, gör i samband med detta en satsning för att engagera ungdomar, äldre och personer med funktionsvariation.

För de 56 finalisterna, fördelade på 14 lag, har det varit fullspäckat schema under de tre dagarna i Trelleborg. Förutom golf har ungdomarna också hunnit med möten med intressanta förebilder och utflykter till olika platser i kommunen.

Erik Lundström med det vinnande laget från Rya GK.

Fotograf: PGA of Sweden

För Trelleborgs kommun bidrar tävlingen till övergripande evenemangsutveckling samt en ökad turismekonomisk omsättning. Genom ett beslut i kommunfullmäktige tidigare i år avsätter kommunen maximalt en miljon kronor till juniortävlingen, evenemangsstöd till amatör-EM för damer på Tegelberga golfklubb samt marknadsföring av golfdestinationen sydkusten. 

– Den här är en del av ett långsiktigt, strategiskt arbete som kan ge effekt för besöksnäringen i hela kommun under stora delar av året, säger kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Erik Lundström som var på plats på onsdagen för att dela ut pris till det vinnande laget.

Kommunens satsning syftar till att engagera ungdomar, äldre och personer med funktionsvariation. 

PGA Junior ProAm – Vägen till Trelleborg är en unik rikstäckande juniortävling. Utveckling, kamratskap, respekt, aktivitet och glädje är tävlingens fundament, snarare än själva tävlingsmomentet. 

Information om tävlingen finns på PGA of Swedens webbplats.