Två nya utbildningar till Yrkeshögskolan i Trelleborg

Publicerad:

Yrkeshögskolan i Trelleborg har nu fått klartecken att starta två nya utbildningar i augusti 2022. En för den som behöver spetskompetens inom vätgas och en vård- och omsorgsutbildning om att åldras med funktionsnedsättning.


– Det nära samarbetet med arbetsmarknaden, där vi tillsammans kan identifiera utbildningsbehov i olika branscher, gör att vi snart kan erbjuda två utbildningar inom områden där arbetsgivarna efterfrågar kompetens, säger Camilla Kronholm, rektor på Yrkeshögskolan i Trelleborg.

Vätgasutbildningen ska ge en specialiserad kunskap om vätgas för att möta nya utmaningar i en befintlig yrkesroll inom olika områden och verksamheter som berörs av den pågående energiomställningen. Det kan vara yrkesverksamma inom transport-, industri-, energisektorn men även myndigheter där specialistkunskap inom området krävs.

– Förutom Trelleborgs energi, som är vår naturliga samarbetspart i detta, medverkar ett tiotal företag aktivt i utbildningen och flera av dessa har bidragit till både innehåll och upplägg, säger Camilla Kronholm.

Utbildningen Att åldras med funktionsnedsättning vänder sig till personer som är eller har varit yrkesverksamma inom LSS och som vill kompetensutveckla sig för att bättre arbeta hälsofrämjande utifrån funktionsnedsattas behov vid ålderdom.

– Tillsammans med arbetsgivarna inom Vård och omsorgscollege har vi sett allt större behov av kompetens att anpassa bemötande och arbetssätt för brukare med demenssjukdom och funktiondesättning då brukare inom LSS blir allt äldre, säger Camilla Kronholm.

Båda utbildningarna kommer att ges på distans och går att kombinera med arbete. Sista ansökningsdag är den 10 juni.

Yrkeshögskolan Trelleborg