Triss i näringslivspris avslutade Näringslivsdagarna

Publicerad:

På Näringslivsdagarnas avslutande galalunch delades inte mindre än tre priser ut till företag eller personer som utmärkt sig under året. Jordberga Gård, Mick och Joanna Daly, och Carina Grönlund äntrade prispallen på Victoriasalongen i tur och ordning.

Carl-Adam och Marie von Arnold från Jordberga gård tog emot Trelleborgs kommuns näringslivspris 2023.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Gamla anor och nya idéer hos årets vinnare av Trelleborgs kommuns näringslivspris

Jordberga gård är idag ett modernt lantbruksföretag, men har en lång historisk tradition. Sedan 2016 när Marie och Carl-Adam von Arnold tog över gården har företaget utvecklats med flera olika verksamheter med stort fokus på miljö och hållbarhet. Under torsdagen var de på plats på Victoriasalongen för att ta emot Trelleborgs kommuns näringslivspris.

– Det är ärofyllt att få ta emot det här enormt fina priset, det betyder mycket för oss som företag! Det är extra roligt när företag på landsbygden uppmärksammas. Vi är många och utgör en viktig del av kommunens näringsliv, men syns kanske inte så ofta medialt, säger Marie och Carl-Adam von Arnold.

Nytt pris hyllar goda ambassadörer

På galalunchen introducerades även en ny utmärkelse som delas ut till en medarbetare i Trelleborgs kommun som under året utmärkt sig i samarbetet mellan kommunen och näringslivet. Årets näringslivsambassadör heter priset och gick i år till Carina Grönlund, samordnare på upphandlingsenheten.

– Carina gör ett fantastiskt jobb och är en värdig vinnare! Hennes professionella skicklighet i kombination med hennes varma bemötande och starka serviceanda har gjort henne till en omtyckt och hjälpsam partner för företagarna. Carinas arbetssätt bygger förtroendefulla relationer som stärker banden mellan de lokala företagen och kommunen, något vi alla kan inspireras av, säger Zouhair Arabi- Eter, chef på näringslivsavdelningen.

– Jag är både glad, stolt och smickrad över att få ta emot detta pris, det ger mig och mina fantastiska medarbetare ett kvitto på att vi arbetar i rätt riktning. Vår gemensamma strävan är att det lokala näringslivet ska blomstra och att så många företag som möjligt åtminstone kan delta i de kommunala upphandlingarna, och i bästa fall få avtal med kommunen, säger Carina Grönlund.

Carina Grönlund på upphandlingsenheten i Trelleborgs kommun utsågs till Årets näringslivsambassadör.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Årets nyföretagare har gästen i fokus

Nyföretagarcentrum Öresunds pris Årets nyföretagare går i år till Mick och Joanna Daly som driver Smygehuk lighthouse hostel.

– Det känns jättebra och lite overkligt, det var ju drygt ett år sedan vi träffade Nyföretagarcentrum första gången och det har hänt så mycket sedan dess. Att driva företag är både roligt och frustrerande, men att uppmärksammas så här för allt jobb man lägger ner, det ger mycket positiv energi, säger Mick och Joanna Daly.

Mick och Joanna Daly utsågs till Årets nyföretagare av Nyföretagarcentrum Öresund.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Motiveringarna

Trelleborgs kommuns näringslivspris 2023

Genom att omfamna både traditionellt jordbruk och moderna innovationer inom hållbarhet har Jordberga Gård inte bara befäst sin plats i Trelleborgs historia, utan också visat sig vara en lysande förebild för hållbar företagsutveckling. Deras exemplariska arbete för att främja miljömedvetenhet och bevara biologisk mångfald har klart och tydligt lyft fram Trelleborg som en föregångare inom hållbarhetsinitiativ. Kommunstyrelsen i Trelleborgs kommun tilldelar AB Jordberga Gård 2023 års Näringslivspris för en omsorgsfull balans mellan tradition, innovation och miljöhänsyn.

Årets näringslivsambassadör 2023

Med enastående serviceanda och en passion för att bygga hållbara och tillitsfulla relationer har Carina Grönlund spelat en betydande roll i att förenkla kommunikationen och processerna mellan näringslivet och Trelleborgs kommun. Genom sitt dedikerade arbete har hon inte bara stärkt samarbetet utan också främjat en atmosfär av ömsesidig tillit och framgång. Carina Grönlund är en välförtjänt vinnare av Årets näringslivsambassadör 2023 och en sann inspiratör för alla medarbetare i Trelleborgs kommun.

Årets nyföretagare 2023

Med en hög känsla för service och gästen i fokus utvecklar årets nyföretagare en historisk plats. Med mod och hårt arbete jobbar de med ständiga förbättringar för att lamporna även i framtiden ska kunna vara tända på den gamla fyrplatsen som på ett tryggt sätt guidat fartyg sedan 1883. Årets nyföretagare i Trelleborgs kommun är Mick och Joanna Daly som driver Smygehuk Lighthouse Hostel.

Fakta om priserna

Trelleborgs kommuns näringslivspris

Näringslivspriset delas antingen ut till följd av speciella insatser och framgångar under året eller som belöning för många år av framgångsrikt företagande. Mottagaren ska på något sätt ha satt Trelleborg på kartan genom sitt företagande. Utmärkelsen kan gå till en enskild företagare eller ett helt företag. Vinnaren utses av kommunstyrelsen i Trelleborgs kommun.

Tidigare mottagare av Trelleborgs kommuns näringslivspris:

2022: Bengt Nilsson, Alsingevallen

2021: Alfred Pedersen & son

2020: Protega AB

2019: VA-gruppen

2018: Qloss

2017: Trelleborg AB

Årets näringslivsambassadör

Priset är en årlig hedersutmärkelse som tilldelas en engagerad medarbetare inom Trelleborgs kommun som agerat på ett föredömligt sätt i främjandet av samarbete mellan kommunen och näringslivet. Utmärkelsen delas ut av näringslivsavdelningen i Trelleborgs kommun. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra och hedra medarbetare som aktivt bidrar till att stärka banden mellan den kommunala sektorn och det lokala näringslivet med målet att skapa en blomstrande och välmående gemenskap i Trelleborg.

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare utses varje år för att lyfta fram goda lokala förebilder. Det är personer som har kommit i gång med sin verksamhet på ett bra sätt och som ännu inte drivit företaget i tre år. Priset delas ut av Nyföretagarcentrum Öresund.