Trelleborgsveckan satte Trelleborg på kartan

Publicerad:

Utveckling, framtidstro och lokal stolthet stod i fokus när Trelleborgsveckan 2023 gick av stapeln i första veckan i maj. Med utgångspunkt i den årliga, nationella SKNT-konferensen om kommunala näringslivsfrågor bjöd vi in till mingel och föreläsningar och fick tillfälle att berätta om allt spännande som är på gång i Trelleborg.

SKNT:s årskonferens invigdes av Erik Lundström och Gisela Öst.

Fotograf: Fanny Nyberg

– Vårt mål var att sätta Trelleborg på kartan och det vågar jag lova att vi gjort. Vi har fått otroligt fin respons från många av våra gäster, både för arrangemanget, vårt arbetssätt och för Trelleborg som plats, säger kommundirektör Gisela Öst.

Efter SKNT-konferensen fick deltagarna svara på vad de förknippar Trelleborg med. Bland svaren finns ord som framåtanda, stolthet, spännande utveckling och välkomnande.

– Vi ställde samma fråga i anmälan till konferensen och utan att ha gjort en djupare analys av resultatet kan jag säga att vi gjort en tydlig förflyttning och fått flera nya Trelleborgsambassadörer runt om i Sverige, säger Zouhair Arabi Eter, chef för avdelning näringsliv i Trelleborgs kommun.

Föreningen för Sveriges kommunala näringslivstjänstemän (SKNT) är väldigt nöjda med Trelleborgs insats som värdkommun för deras årskonferens.

– Trelleborg som värdkommun har adderat nytt innehåll och ett nytt tänk kring SKNT-konferensen. Det är innovativt och nyskapande att göra vår konferens till en del i ett större sammanhang där man integrerat både staden och näringslivet och involverar hela sin kommunkoncern, säger Ann-Christine Torgnyson, ordförande SKNT.

Trelleborgsveckan 2023