Trelleborgs museer lanserar egen webbplats

Publicerad:

I Trelleborg finns en riktig kulturskatt, oavsett om du är intresserad av fornhistoria, kulturföremål från bygden, modern konst eller återskapade miljöer från vikingatiden. Nu samlar Trelleborgs museer all information du behöver inför ett besök, på en lättnavigerad och användarvänlig webbplats. Välkommen att inspireras!

På den nya webbplatsen som lanseras den 15 september finns samlad information från Trelleborgs Museum, Vikingamuseet Trelleborgen, Axel Ebbes Konsthall och Kulturmagasinet. Det gör att det blir enklare för webbesökare att ta del av vad som är på gång och låta sig inspireras inför ett fysiskt besök.

– Vi vill visa hur mycket spännande det finns att uppleva här hos oss. Trelleborg och Söderslätt är en plats rik på kultur och historia. Som vårt Kulturmagasin med cirka 70 000 föremål, den återskapade vikingaborgen där du kan känna historiens vingslag eller våra många spännande konstutställningar, säger Ola Lundin, museichef för Trelleborgs museer.

På den nya webbplatsen finns samlad information om alla verksamheter som ingår i Trelleborgs museer.

Fotograf: Ylwa Moritz

Den nya webbplatsen innehåller allt besökare behöver bör veta inför ett fysiskt besök. Mycket fokus har lagts på att skapa en användarvänlig och lättnavigerad plattform där besökare snabbt kan hitta vad de söker:

  • Håll koll på kalendariet för att inte missa kommande utställningar och evenemang.
  • Ta del av nyheter om vad som är aktuellt just nu.
  • Utforska vad du som lärare kan välja mellan i vår museipedagogiska verksamhet.

Besök den nya webbplatsen på trelleborgsmuseer.se.

Trelleborgs Museer består av Trelleborgs Museum, Vikingamuseet Trelleborgen, Axel Ebbes konsthall (som tillfälligt är stängt för ombyggnad) och Kulturmagasinet.