Trelleborgs kommun ordnar hållbarhetsdag

Publicerad:

Den 20 september ordnar Trelleborgs kommun en dag med hållbarhetsfrågor i centrum. Det blir en fullspäckad dag som informerar, inspirerar och sprider kunskap om hållbar utveckling. I två tält på Stortorget i Trelleborg bjuds det på föreläsningar och utställningar om allt från klimatanpassning till strategiskt hållbarhetsarbete för företag och biologisk mångfald i villaträdgårdar. Parallellt med aktiviteterna på Stortorget fylls Stadsparken med aktiviteter och workshops om hållbarhet för barn och unga.

Fullmatat program

Hållbarhetsdagen är uppdelad för att rikta sig till olika målgrupper. De aktiviteter som hålls i tälten på Stortorget riktar sig främst till vuxna, medan det som sker i Stadsparken till största del anpassas till en yngre målgrupp.

– Programpunkterna riktar sig till flera olika målgrupper – det kommer att finnas något som är intressant för alla! Vi har till exempel ett förmiddagspass som riktar sig till näringslivet och ett kvällspass med programpunkter som riktar sig till kommuninvånare med intresse i ämnet, säger Felicia Olofsson, hållbarhetsstrateg på enheten för hållbar utveckling. Ett roligt inslag under dagen är att det kommer att serveras smakprov på hållbar mat.

Stort intresse

Det är fritt fram för alla som har intresse av hållbarhetsfrågor att anmäla sitt deltagande för att besöka evenemanget. Inbjudan har också gått ut till en mängd organisationer och verksamheter.

– Det ser ut att vara ett stort intresse för att besöka Hållbarhetsdagen, vilket känns väldigt roligt, säger Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande.

Se hela programmet

www.trelleborg.se/hallbarhetsdagen

Kategorier