Trelleborgs kommun inleder samarbete med Nattvandrarna

Publicerad:

Kommunen har skrivit avtal med föreningen Nattvandrarna. Samverkan ska engagera kommunens föreningar och vuxna att öka synligheten bland ungdomar och är ett led i arbetet inom ramen för Tryggare Trelleborg.

Syftet med samverkansavtalet är att Trelleborgs kommun, stiftelsen nattvandring.nu och den lokalt anslutna gruppen Nattvandring Trelleborg tillsammans utvecklar en modell för samarbetet som utgör en del av det ordinarie förebyggande arbetet.

Vill engagera föreningslivet

– Målet är att engagera föreningslivet och att fler vuxna ansluter sig till Nattvandring Trelleborg så att fler är ute och rör sig. Det här är en del i vårt arbete med att öka tryggheten för kommunens ungdomar, säger Karin Jeppsson, samordnare ANDT och barnkonventionen i Trelleborgs kommun.

Regelbundna avstämningsmöten ska hållas mellan kommun, polis och Nattvandrarna och samverkansavtalet följs upp en gång om året. Trelleborgs kommun har under flera år bistått med lokal för Nattvandrarna och haft samarbeten i samband med till exempel Palmfestivalen, skollov och andra så kallade risktillfällen.

Spännande satsning

– Detta är en väldigt bra och spännande satsning. Trelleborg mår bra av fler närvarande vuxna personer i det offentliga rummet så jag hoppas på succé, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.

Om du vill engagera dig

Personer som vill engagera sig kan ta kontakt direkt med Nattvandrarna via trelleborg@nattvandring.nu eller 0709-72 84 97.