Trelleborg växer snabbare än väntat

Publicerad:

Nu har Trelleborgs kommun passerat 46 000 invånare. En milstolpe på kommunens tillväxtresa och ett steg närmare målet att Trelleborgs kommun ska ha 50 000 invånare senast år 2028. Glädjande, menar kommundirektören som också kan konstatera att befolkningen växer snabbare än väntat.

– Det är mycket glädjande att vi har en fortsatt tillväxt och att fler upptäcker Trelleborgs kommun! Vi har arbetat ihärdigt de senaste åren med Trelleborgs profilering samt för att öka vår kvalité på den kommunala servicen. Som ny tänkbar invånare tror jag att det är hela paketet man väljer- platsen, naturen, närheten, tryggheten och stränderna men även det som inkluderas i den kommunala servicen i form av utbildning, vård , idrott, kultur samt ett aktivt näringsliv, säger Fredrik Geijer, kommundirektör i Trelleborgs kommun.

Enligt SCB:s prognos skulle Trelleborgs kommun passera 46 000-strecket först i juli 2021. Men redan den 30 april nådde antalet trelleborgare upp till 46 032 personer.

– En stadig befolkningsökning sedan 1984. Jag är väldigt glad över det fortsatt stora intresset av att bo i vår fantastiska kommun, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborgs kommun.

Hittills i år har ökningen varit störst inom åldersgruppen 19-64 år.

Trelleborg växer – även på webben

Nyligen lanserade Trelleborgs kommun en ny webbplats, Trelleborg växer. Där samlas alla utvecklingsprojekt inom samhällsbyggande och planering i kommunen.

Webbplatsen innebär att kommunen och det kommunala bostadsbolaget TrelleborgsHem AB nu har en gemensam plattform för tillväxtfrågor. Det är ett sätt för kommunen att växla upp profileringen som attraktiv kuststad och regional tillväxtort.

Nya webbplatsen Trelleborg växer.