Trelleborg värd för nationell konferens med näringslivsfokus

Publicerad:

I maj nästa år förväntas runt 200 personer samlas i Trelleborg för att diskutera och dela med sig av sina erfarenheter när SKNT, Sveriges kommunala näringslivstjänstemän, arrangerar sin årliga konferens.

– Vi är väldigt glada att vi fått denna möjlighet! Det är ett tillfälle att både nätverka och byta erfarenheter med andra kommuner kring näringslivsarbetet och att få visa allt spännande som är på gång i Trelleborg, säger Zouhair Arabi-Eter, chef på avdelning näringsliv i Trelleborgs kommun.

I våras höll Skellefteå i värdskapet för SKNTs konferens och där fick deltagarna ta del av stadens utveckling genom bland annat etableringen av batterifabriken Northvolt.

– Vi kommer bjuda på en minst lika innehållsrik konferens i Trelleborg nästa år där vi har många spännande utvecklingsprojekt på gång och där näringslivet är en viktig del när vi bygger för framtiden, säger Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande.

– Det var en enig styrelse som tog beslutet att förlägga konferensen i Trelleborg. Det var en mycket stark pitch och att kommunen vill göra konferensen till en angelägenhet för hela staden tycker vi är en ny och intressant twist. Vi ser med spänning fram emot att få komma till Trelleborg och Sveriges sydligaste punkt nästa vår. Det passar extra bra efter att vi var i Norrland senast, säger Ann-Christine Torgnyson, ordförande i SKNT.

Konferensen hålls den 3–5 maj och riktar sig till tjänstepersoner och kommunpolitiker med intresse för näringslivsfrågor.