Trelleborg strategiskt framtidsval för växande it-konsultbolag

Publicerad:

It-konsultbolaget Consid AB har bestämt sig för att etablera sig i Trelleborg. Etableringen innebär på sikt 30–40 nya arbetstillfällen inom it och digitalisering i kommunen.

– Vi är väldigt glada att Consid AB väljer Trelleborg för sitt nya kontor. Den här typen av företagsetableringar ligger helt i linje med vår strategiska samhällsplanering för Trelleborg som levnadsort och regional kärna. Vi bygger för framtiden, och näringslivet är en stor del i den resan, säger Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande. 

Consid AB har idag närmare 1500 medarbetare på 30 orter och har en tillväxt på 25–30 procent per år. Man har redan idag etablerade affärsrelationer i regionen, men vill nu ta nästa steg och öppna upp ytterligare ett kontor – denna gång i Trelleborg. 

– Vi ser Trelleborg som en perfekt plats för att skapa en digitaliseringshub av det här slaget. Här finns viktiga företag och myndigheter som befinner sig mitt i sin egen digitalseringsresa. De har enorma behov. Vi kommer att samla en bred digital kompetens på vårt Trelleborgskontor och vi hoppas på att kunna locka hit nya kollegor som tröttnat på att pendla varje dag, säger Peter Elgåker som ansvarar för Consids Trelleborgskontor. 

Kontoret i Trelleborg börjar med en bemanning på 20 personer, främst programmerare inom Java, testledare och projektledare, men räknar med att vara 30–40 medarbetare inom två år. Consid AB är det andra it-företaget på kort tid som väljer Trelleborg. Tidigt i våras meddelade Försäkringskassan IT att man öppnar nytt kontor i kommunen. 

 – Vi välkomnar Consid AB och ser det som ännu ett bevis på Trelleborgs attraktionskraft. Vi ser mycket positivt på att kunskapsintensiva företag väljer Trelleborg som etableringsort, säger Zouhair Arabi Eter, chef för näringslivsavdelningen i Trelleborgs kommun.