Trelleborg med chans att vinna flera priser i måltidstävling

Publicerad:

Kommunen är i final i fyra av tolv kategorier i den nationella måltidstävlingen White guide junior/senior. I samband med en galamiddag på tisdag kväll avslöjas vinnarna.

I tillagningsköket på Familjens hus i Anderslöv jobbar två av finalisterna i mattävlingen White guide. Från vänster: Bodil Green och Atiya Frostholm.

Fotograf: Trelleborgs kommun

Trelleborg är nominerad i följande kategorier:

  • Årets seniorkock (Bodil Green och Atiya Frostholm)
  • Årets seniormåltid (Byagården)
  • Årets skolrestaurang (Väståkraskolan)
  • Årets läropris (Väståkraskolan)

Ska laga mat inför en jury

Bodil och Atiya, som i vanliga fall lagar mat åt hyresgästerna på kommunens särskilda boenden, åker till evenemanget redan på måndagen för att tävla inför en jury. Tillsammans med tre andra kockar gör de upp om titeln årets seniorkock. De fem finalisterna tävlar genom att dels tillaga en egen rätt, dels en hemlig rätt som ska bestå av ingredienser som de får veta först på plats.

Mer om tävlingen

Trelleborgs kommun har haft framgångar i White guide-sammanhang tidigare. 2021 vann kommunen i kategorin årets special foods – konsistensanpassad kost. Förra året var verksamheten nära att försvara sin titel med en andraplats. Utöver det har kommunen varit finalist i flera kategorier.

Syftet med White guide-tävlingen är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden i Sverige. Helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna premieras och det delas ut pris i totalt tolv kategorier.