Träffpunkt öppnar upp utomhus

Publicerad:

Kommunens träffpunkter för äldre öppnar upp för gemensamma utomhusaktiviteter i samband med svenska flaggans dag. Detta är möjligt sedan de nationella restriktionerna lättats något från och med den 1 juni.

– Våra besökare längtar såklart efter att få komma tillbaka och ses igen. Under en lång period har vi bara kunnat ha aktiviteter digitalt men på svenska flaggans dag blir det musik, korvgrillning och tipsrunda om Sverige. Vi startar 11.30 utanför entrén till Akka, säger aktivitetsledaren Jill Hansen.

Tipspromenad, boule och kulturgaranti

Efter det blir det fortsatt utomhusaktiviteter två dagar i veckan på Akka i centrala Trelleborg. Tisdagar klockan 10 blir det tipspromenad och torsdagar klockan 14 står boule på programmet.

Både Akka och Gröningen, träffpunkten i Anderslöv, kommer att få besök inom ramen för kulturgarantin vecka 25 och 28. Även dessa aktiviteter sker utomhus.

– Förutom kulturgarantin kommer vi att ha semesterstängt på träffpunkterna vecka 26-30. I mitten av augusti planerar vi för att starta upp med inomhusaktiviteter igen och då är det fritt fram för alla, med eller utan årskort.

Digitala aktiviteter

Under perioden som träffpunkterna varit stängda för fysiska besök har kontakten skett digitalt i stället. På sina Facebook-sidor har det regelbundet lagts upp olika aktiviteter.

– Vi har haft nutidsfrågor, musikfrågor och lite hjärngympa från Gamla Trelleborg. En gång i veckan har vi också publicerat en bild och frågat på vilken plats i kommunen som bilden är tagen, säger Jill Hansen.