Sveriges största juniorgolftävling går i mål i Trelleborg

Publicerad:

På tisdagen startade finalen i PGA Junior Pro Am på Trelleborgs golfklubb. Golftävlingen, som är Sveriges största i sitt slag, skapar lokala mervärden för det lokala föreningslivet, besöksnäringen och kommuninvånarna.

Tävlingens koncept bygger på en nationell tävling där uppåt 6 500 juniorer via lokal- och distriktstävlingar har kvalificerat sig till Sverigefinalen. Under parollen Vägen till Trelleborg har ungdomarna under sommaren spelat sig genom landet.

Finalisterna kom till Trelleborg redan på måndagen, men tävlingen började på tisdagen.

Fotograf: Anette Orheim

Arrangemanget är en motor för övergripande evenemangsutveckling, och har en
positiv påverkan på vårt platsvarumärke samt bidrar till ökad turismekonomisk omsättning, säger Bo Carlbark, tillförordnad kommundirektör och vd för kommunkoncernen Trelleborgs Rådhus AB.

Ytterligare ett mervärde är att PGA Junior Pro Am bedöms förse kommunen med verktyg för att engagera kommuninvånare med funktionsvariationer.

Finalisterna i PGA Junior Pro Am är på plats i Trelleborg under tre dagar. Förutom att göra upp om vinsten får de också chansen att uppleva lokala besöksmål, som till exempel Trelleborgen.

Trelleborgs kommun samverkar sedan tidigare med PGA of Sweden via den internationella damtävlingen som genomförs på Tegelberga GK.