Succé för senior sport school

Publicerad:

Under hösten har en grupp seniorer träffats två gånger i veckan för att laga mat, testa olika idrotter och lära sig nya saker – tillsammans. Nya vänskapsband har knutits och deltagarna själva är övertygade om att de kommer att hålla kontakten med varandra.

Andra omgången av senior sport school blev en riktig succé redan från start, med stort intresse och massor av ansökningar. Gruppen fick snabbt god sammanhållning och det har alltid varit mycket skratt på träffarna.

Chansen att testa en helt ny aktivitet, som rugby, har varit uppskattad.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Det bästa med det här är att det finns så mycket entusiasm hos alla. Det tillför verkligen energi att komma hit och träffa de andra, säger Peter Ahlquist.

Utformas med föreningar

Senior sport school är öppen för dig som är 60+ och vill vara med på ett hälsoäventyr där du får komma ut, röra lite på dig och knyta nya kontakter. Konceptet är utvecklat av RF-Sisu och innehållet utformas i samverkan med lokala föreningar.

Under hösten har vi bland annat spelat innebandy, lagat mat tillsammans och gått en hjärt- och lungräddningsutbildning. Varje vecka har vi en teoretisk träff och en praktisk aktivitet, säger Bengt Andersson som varit kursledare.

För deltagarna har kursen inte bara inneburit att de fått testa nya saker – utan också att de har fått nya vänner.

– Det har varit extra värdefullt för de som lever ensamma eller är nyinflyttade. Jag har rekommenderat en väninna som nyligen blev änka att söka nästa omgång, säger Ann-Charlotte Söderling.

Fler tillfällen

Första gången som senior sport school arrangerades i Trelleborg var hösten 2019. Pandemin satte därefter tillfälligt stopp för kurserna, men nu är tanken att det ska ordnas regelbundet.

Redan i vår blir det en ny kursstart. De som inte fick plats under hösten har erbjudits plats i kommande kurs, men det finns ytterligare några lediga platser.

Kommande kurs

Nästa omgång av Senior sport school startar den 19 september 2023. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

På ett öppet informationsmöte den 22 augusti 2023 berättar vi mer om kursinnehållet och tar emot anmälningar till höstens kurs. Välkommen till Träffpunkt Trelleborg (Akka) klockan 10-11.