Stort intresse för parasportdag

Publicerad:

Hundra deltagare med personal har redan föranmält sig till parasportdagen som arrangeras för första gången den 17 maj. Här får personer med funktionsnedsättning i alla åldrar möjlighet att testa flera olika aktiviteter.

Daglig verksamhet LSS, skolelever och allmänheten är välkomna att delta. Ingen föranmälan behövs.

Parasportdagen med inslag av kultur i Trelleborg arrangerades för första gången den 17 maj 2022.

Fotograf: Maria Tigerschiöld

Parasportdagen är en heldag med både idrott och kultur. Under dagen finns möjlighet att testa flera olika aktiviteter, som till exempel kälkhockey, bowling och pyssel.

Trelleborgaren Fatmir Seremeti, tillgänglighetskonsult och elitidrottare, kommer att hålla invigningstalet.

Det är första gången som Trelleborgs kommun, tillsammans med föreningslivet, ordnar parasportdagen. Bakgrunden är ett beslut i kultur- och fritidsnämnden.

–  En meningsfull fritid är viktig för alla kommunens medborgare. På parasportdagen med kulturella inslag kan alla som vill prova på olika föreningsaktiviteter och förhoppningsvis träffas även i fortsättningen. Arrangemanget genomförs med stor glädje och stolthet av kultur- och fritidsförvaltningen i god samverkan med föreningar, bildningsförvaltningen och socialförvaltningen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson som också kommer att hålla tal under dagen.

Han hoppas att dagen blir ett återkommande arrangemang.