Statligt IT-kontor etablerar sig i Trelleborg – ger 50 nya jobb

Publicerad:

Trelleborgs kommun har tecknat hyresavtal med Försäkringskassan IT som nu behöver nyanställa inför att kontoret öppnar i januari 2023. Initialt kommer man att rekrytera ett tjugotal medarbetare med målet att på sikt öka till ett femtiotal under de kommande tre åren.

– Försäkringskassans etablering i Trelleborg tillför 50 nya arbetstillfällen i kommunen och stärker därmed vår växande arbetsmarknad. För Trelleborgs kommun innebär det både nya jobb till våra kommuninvånare och en möjlighet att locka fler till att bli en del av vår kommun, säger Erik Lundström, t.f. ordförande i kommunstyrelsen.

Försäkringskassan utvecklar och hanterar driften av IT-system åt den egna, men även flera andra myndigheter. Kontoret i Trelleborg ska i huvudsak ha inriktning på utvecklingsarbete där man kommer vara i behov av att nyanställa personal. Rekryteringen påbörjas våren 2022 med fokus på systemutvecklare, IT-arkitekter och chefer.

– Vi ser att Trelleborg har ett högt utflöde av människor som jobbar på annan ort som potentiellt skulle kunna jobba närmare om Försäkringskassan etablerar ett IT-kontor i kommunen. Öresundsregionen erbjuder också ett gynnsamt upptagningsområde med flera lärosäten så vi har stor tillförsikt att detta kommer att bli väldigt bra, säger Christer Zettergren, områdeschef på Försäkringskassan.

Trelleborgs kommun arbetar aktivt för att skapa möjligheter och goda förutsättningar för ett starkt näringsliv med en varierad arbetsmarknad. Etableringen är ett led i en långsiktig plan för Trelleborg som levnadsort och regional kärna.

– Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda en statlig myndighet möjligheten att etablera verksamhet här i Trelleborg och vi välkomnar självklart även de nya arbetstillfällen som det innebär. Etableringen ligger helt i linje med vår vision och våra mål för Business Center Trelleborg, Sjöstaden och Trelleborgs kommun som helhet, säger Fredrik Geijer, kommundirektör.