Socialrådgivare redo att erbjuda stödsamtal

Publicerad:

Inom ramen för Familjecentralen Bryggan erbjuder kommunen stödsamtal för blivande föräldrar eller föräldrar med barn upp till fem års ålder. Även om fysiska besök inte är möjliga just nu är socialrådgivaren Kerstin Melia redo med andra lösningar.

Kerstin Melia är socialrådgivare på Familjecentralen Bryggan i Trelleborg.

Fotograf: Ida Hultberg

– Ring, sms:a eller mejla. Det går att boka stödsamtal via telefon eller Skype. Samtalen är gratis och inga journaler förs, hälsar Kerstin Melia.

Föräldrasamtal enskilt eller i par

Familjecentralen Bryggan invigdes i Trelleborg i februari 2018. Det är en verksamhet som består av barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och socialrådgivning. Till socialrådgivaren kan du vända dig antingen när du väntar barn eller har barn upp till fem års ålder. Här finns möjlighet till föräldrasamtal, både enskilda och tillsammans med partnern.

– Ibland blir föräldraskapet inte som man föreställt sig och planerat för. Många känner oro och stress. Parrelationen påverkas och det kan bli slitningar i förhållandet. Ensamhet och isolering kan förekomma, speciellt nu under pandemin. Ibland kan det kännas bra att prata med en utomstående och få hjälp i form av stödsamtal, säger Kerstin Melia.

Så här kan du få socialrådgivning under pandemin

Ring eller sms:a till 0733-51 13 17 för att boka in stödsamtal via telefon eller Skype.

Du kan också mejla till: kerstin.melia@trelleborg.se