Snart dags för hämtning av trädgårdsavfall

Publicerad:

Med våren i antågande sätter många igång att städa trädgården. För dig som abonnerar på hämtning av trädgårdsavfall genom Trelleborgs kommun är det dags att ställa fram avfallskärlet vecka 12 eller 13. Kolla dina hämtningsdagar på Mina sidor.

Nästa vecka startar hämtningen av trädgårdsavfall i hela kommunen för dig som abonnerar på tjänsten. På Mina sidor kan du se om ditt kärl töms udda eller jämna veckor.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Nästa vecka startar säsongshämtningen av trädgårdsavfall i Trelleborgs kommun. Du som har tecknat avtal om hämtning av trädgårdsavfall erbjuds hämtning varannan vecka, totalt 18 gånger om året. Hämtningen utförs jämna veckor från vecka 12 till vecka 46, eller udda veckor från vecka 13 till vecka 47. Dina hämtningsdagar hittar du genom att logga in på Mina sidor.

Du har väl koll på etiketten?

Ditt avfallskärl ska placeras i tomtgräns senast klockan 06.00 på hämtningsdagen. Draghantaget och hjulen ska vara vända mot gatan eller vägen. Glöm inte att kontrollera att det sitter en etikett med adressuppgifter på kärlet för trädgårdsavfall. Etiketten behövs för att kommunen ska kunna tömma ditt kärl. Kontakta Trelleborgs kommuns kundtjänst om etikett saknas.

Trelleborgs kommun erbjuder inte dragtjänst till detta abonnemang.

Bara komposterbart

Tänk på att bara lägga komposterbart material som växer i trädgården i kärlet för trädgårdsavfall.

  • Locket måste gå att stänga.
  • Jord ska skakas av från grästuvor.
  • Kärlet får inte vara tyngre än att du lätt kan börja rulla det själv.

Hämtning av trädgårdsavfall

Mina sidor