Skegrie skola utökas med högstadium

Publicerad:

Skegrie skola ska utökas med årskurs 7-9 från och med höstterminen 2022. Skolan blir därmed den första av de befintliga F-6-skolorna i Trelleborgs kommun som utökas för att fullt ut kunna utveckla ett 1-16-årsperspektiv, med smidigare stadieövergångar för barn och elever och en röd pedagogisk tråd i undervisningen – genom hela förskolan och grundskolan.

Skegrie skola ska utökas med årskurs 7-9 från och med nästa läsår.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Beslutet om att utöka Skegrie skola med ytterligare tre årskurser fattades av bildningsnämnden i Trelleborgs kommun på onsdagskvällen den 10 november.

Beslutet gör det möjligt för barn och elever att ha hela sin skolgång inom Skegrie rektorsområde, med smidigare stadieövergångar genom förskolan och grundskolan. Skolledning, elevhälsa och pedagoger kan följa eleven kontinuerligt – allt för elevens bästa möjliga utveckling.

Beslutet är i linje med den organisationsutveckling som inleddes hösten 2020.

– Vi tar ett helhetsgrepp om utbildningen och skapar en pedagogisk röd tråd i undervisning från första året i förskolan till nionde klass i grundskolan, säger förvaltningschef Ester Alavei.

Beslutet innebär även att ytor frigörs på skolor i Trelleborgs tätort, vilket ger plats till  det ökande antalet grundsärskoleelever i Trelleborgs kommun. Lokalrevisionen från februari 2021 visar att det på Skegrie skola finns outnyttjade lokaler.

– Sist, men inte minst, är beslutet en del i de politiska ambitioner vi har om att inte enbart satsa på skolorna i tätorten, utan även landsbygdsskolorna. Ett utökat antal årskurser på Skegrie skola bidrar till en levande landsbygd där det är attraktivt att bo, leva och verka, säger bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä.