Sista sammanträdet för nuvarande kommunfullmäktige

Publicerad:

På måndagskvällen höll kommunfullmäktige sitt sista sammanträde med nuvarande ledamöter. Nästa gång fullmäktige samlas är starten på en ny mandatperiod utifrån årets valresultat. Antalet ledamöter ökas då från 51 till 61.

Fullmäktige fattade bland annat beslut som för Trelleborgs stadsutvecklingsprojekt vidare i processen. Planprogrammet för Västra Sjöstaden godkändes och kopplat till det även ramavtal med övriga markägare inom planprogramsområdet.

Parallellt med planprogrammet pågår även utveckling av stadens västra entré. I förra veckan presenterades vinnaren i en arkitekttävling och det står nu klart att platsen ska utvecklas till Expovallen.

Markanvisningsavtal på återremiss

Ett förslag till beslut som låg på fullmäktiges bord var att godkänna ett markanvisningsavtal mellan kommunen, Trelleborgs FF och fastighetsbolagen MTA och Hemsö. Målsättningen med avtalet är att det ska leda fram till ett köpeavtal där Hemsö/TFF/MTA köper Vångavallen och bygger en ny fotbollsarena. Parterna kommer att verka för att en ny arena står klar till premiären 2026.

Ärendet avgjordes dock inte på måndagens sammanträde. Efter en så kallad minoritetsåterremiss, som inträffar om minst en tredjedel av ledamöterna vill återremittera ett ärende, kommer beslut i frågan i stället att tas på nästa sammanträde.

Ett steg närmare fler hyreslägenheter

Fullmäktige godkände ett annat markanvisningsavtal som rör Södra Gränstorp, vid Havrejordsvägen närmast väg 108. Enligt ursprungsplanen skulle ett äldreboende byggas här men då ett sådant behov inte längre finns skapas nu i stället möjlighet för Skanska att bygga hyreslägenheter på området.

Medborgarförslag bereds vidare

Fem medborgarförslag som lämnats in har fått så många röster att de nu ska beredas vidare i kommunstyrelsen. Förslagen handlar om boulebana, hjärtstartare, hundrastgård och hastighetsdämpande åtgärder.

Mer information

Se webbsändningen från sammanträdet

Ta del av hela dagordningen