Silverängens äldreboende fick pris för bästa munhälsan

Publicerad:

Årets vinnare av Guldtanden finns i Trelleborg. I konkurrens med hundratals boenden i Skåne var det Silverängen som i dag fick äran att ta emot pris och fira fredag med smörgåstårta, diplom och blommor.

Silverängens enhetschef Suzi Horn tog emot diplom för utmärkelsen Guldtanden som delades ut av Catarina Eldh och Susanna Medin från Oral Care.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Jag känner mig jättestolt. I höstas fick vi pris i White guide för vår kost och att nu få pris för bästa munhälsan känns lite som att knyta ihop säcken eftersom det är så förenat med varandra, säger enhetschefen Suzi Horn.

Ger personalen stort utrymme

Förra året var Silverängen bäst i Skåne i White guide-kategorin Årets seniormåltid. Trelleborgs kommun tog hem slutsegern i kategorin för konsistensanpassad kost.

– Hemligheten bakom våra framgångar tror jag är att medarbetarna får chansen att flyga. Jag är jätteglad att min personal tar så god hand om våra hyresgäster, säger Suzi Horn.

Socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist var på plats och gratulerade till Guldtanden.

– Först bäst i Skåne och bland de tio bästa i Sverige i White guide – och nu detta. Det är helt uppenbart att ni är duktiga på det ni gör, säger Venzel Rosqvist.

Engagemang för vårdtagarnas munhälsa

Guldtanden är ett pris som Oral Care delar ut varje år till ett boende där personalen visar ett extra stort engagemang för vårdtagarnas munhälsa. Det är tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister som nominerar boenden i Skåne efter följande kriterier:

  • Personalen på boendet ska visa ett stort engagemang för sina vårdtagares munhälsa och tänder.
  • Personalen har en vilja att lära sig mer och förbättra munhälsan hos sina vårdtagare genom våra utbildningar och rekommendationer, samt genom sitt samarbete med vår tandvårdspersonal.
  • Det ska finnas ett väl fungerande samarbete med boendet – hela vägen från bokning till avslutad tandvårdsbehandling.

”Solklar vinnare”

– Vi åker runt till över 300 boenden i Skåne och Silverängen fanns bland nomineringarna. När vi sedan även tittade på bland annat statistik efter munhälsobedömningar var ni en solklar vinnare, sa Susanna Medin innan hon och Catarina Eldh från Oral Care överlämnade diplom och motivering till personalen på Silverängen.

Personal som visar ett extra stort engagemang för vårdtagarnas munhälsa. Silverängens äldreboende fick på fredagen ta emot utmärkelsen Guldtanden av representanter från Oral Care.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Kategorier