Rugbysäsongen kan inledas med två landskamper

Publicerad:

Trelleborgs kommun, Pingvin rugby club och Svenska rugbyförbundet arbetar intensivt för att kunna inleda säsongen med två landskamper i Trelleborg. Förhoppningen är att den nya rugbyarenan ska kunna invigas i samband med matcherna mot Ukraina och Spanien.

Den nya rugbyarenan i östra delarna av Trelleborg är snart klar. Läktare och förrådsbyggnader är på plats och parkeringsytan är klar. Målsättningen är att arenan ska kunna invigas i början av april med representant från Svenska rugbyförbundet på plats.

Tanken är nämligen att Pingvin rugby club tillsammans med kommunen ska stå värd för två landskamper i rugby den 6 respektive 13 april. Först ut är det herrlandslaget som ska möta Ukraina och därefter är det damlandslaget som möter Spanien.

Gemensam planering

Trelleborgs kommun, Pingvin rugby club och Svenska rugbyförbundet planerar för att de båda landskamperna ska kunna spelas på Östervångstadion.

– Det har varit en tuff höst och vinter med mycket väta i marken, stormar och mycket nederbörd i form av både snö och regn. På grund av det har gräsmattan på den nya arenan inte hunnit etablera sig. Vi vill inte spela landskamperna där eftersom det riskerar att förstöra planen fullständigt inför kommande rugbysäsong, säger Mats Linderholm, förvaltningschef för tekniska serviceförvaltningen.

Ny klubbstuga

Daniel Sörensson, ordförande i Pingvin rugby club, informerade om planerna på föreningens årsmöte under lördagen. Han berättade även om Pingvins nya klubbstuga, som föreningen ska bygga på området. Ett modulhus i två plan på totalt cirka 800 kvadratmeter med plats för utbildning, servering och rehab.

– Bygglovshandlingarna är inlämnade, och hela projektet är finansierat av Allmänna arvsfonden och RF-Sisu, vilket varit möjligt tack vare kommunens investering i den nya arenan, säger Daniel Sörensson.

Ser fram emot våren

Rugbyföreningens ordförande ser fram emot den kommande säsongen och våren som alltså kan bjuda på både invigning och landskamper.

– Jag hoppas att våra medlemmar, publiken och alla andra trelleborgare kommer till Östervångstadion för att få se internationell rugby, umgås och visa sitt stöd för Pingvin. Snart är vi hemma på öster igen, säger Daniel Sörensson.

Definitivt beslut om var landskamperna ska spelas samt datum för invigning av den nya arenan fattas inom kort.