Renoverade ridanläggningar redo för invigning

Publicerad:

Två helger i rad är det fokus på de nyrenoverade ridanläggningarna i Kyrkoköpinge och på Brosjödal. Kommunen har de senaste åren gjort stora investeringarna på anläggningarna genom ny- och ombyggnation, förbättringar och uppfräschning av både byggnader och miljöer. Nu bjuder klubbarna in till invigning.

Det var 2019 som kommunfullmäktige i Trelleborgs kommun beslutade att renovera de eftersatta ridanläggningarna. Förutom nedgångna lokaler fanns det även problem med ventilation, underlag och annat som ställde till för föreningarna och ryttarna.

Bland annat har det byggts en ny paddock i Kyrkoköpinge.

Fotograf: Maria Tigerschiöld

Efter omfattande arbete ser det nu annorlunda ut. Befintliga lokaler har renoverats och nya har byggts – bland annat ett nytt ridhus och en ny paddock i Kyrkoköpinge. Vidare har ny ventilation installerats, ridytor har fått belysning, säkerheten har förbättrats och hela anläggningarna har genomgått en allmän uppfräschning.

Miljön på Brosjödal har fräschats upp.

Fotograf: Fanny Nyberg

Det här är en investering i en miljö där många trelleborgare, både barn och vuxna, tillbringar stor del av sin fritid. Detta projekt går helt i linje med kommunens inriktningsmål om att arbeta för att goda uppväxtvillkor och utvecklingsmöjligheter för alla barn och unga, säger Jörgen Flink, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Totalt har kommunen renoverat de båda ridanläggningarna för cirka 50 miljoner kronor. I samband med renoveringen har kommunen också tagit över ansvaret för drift och skötsel på båda anläggningarna.

Invigningsfest två helger i rad

  • Kyrkoköpinge ridanläggning invigs söndagen den 29 maj klockan 13.00. Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist håller ett invigningstal, Kyrkoköpinge ridklubb har uppvisning och det bjuds på korv och tårta.
  • På Brosjödal arrangerar Trelleborgs ryttarförening söndagen den 5 juni klockan 15.00 ett kombinerat firande. Man uppmärksammar både renoveringen och klubbens 50-årsjubileum. Även här medverkar Ann Kajson Carlqvist.