Premiär för ny serie med jazzbruncher i Parken

Publicerad:

Nu ska Parken fyllas av jazziga toner. Med start den 6 mars drar en serie med jazzbruncher igång.

Totalt vid sex tillfällen under året kommer det att bli jazzmusik i två set, med två olika band och en härlig söndagsbrunch i Parken. Banden består av unga musiker från jazzlinjen på Skurups Folkhögskola. Jazzlinjens lärare är Trelleborgssonen och jazzsaxofonisten Fredrik Kronkvist som numera är en världsturnerande artist med flera olika jazzband och utgivna skivor och böcker. Vid två av de sex spelningarna är det Fredrik Kronkvist själv och hans band som spelar.

– Jag är glad för detta samarbete med Trelleborgs kommun, säger Fredrik Kronkvist. Äntligen kan vi göra verklighet av vår dröm att skapa en avspänd och professionell scen för unga musiker på väg upp mot yrkeslivet.

Trelleborgssonen och jazzsaxofonisten Fredrik Kronkvist kommer till Parken med sitt band och elever från Skurups folkhögskola.

Fotograf: Annika Eriksdotter

Jazzbruncherna arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen och Krögaren i Parken. Annika Eriksdotter, kommunens enhetschef för allmänkultur, beskriver det som en unik möjlighet att få njuta av jazz i flera genrer.

– Jag hoppas att även ungdomar kan uppskatta spelningarna och hitta förebilder, kanske få smak för att vilja ta sin musik ytterligare ett steg? Tillsammans med Krögaren i Parken blir detta dessutom ett skönt sätt att njuta söndagsbruncher och få sitt lystmäte av livemusik för evenemangstörstande musik- och matälskare, säger Annika Eriksdotter.

Brunchbuffén består av Jambalaya, en ugnsbakad omelett med spännande innehåll, hembakt bröd, två olika ostar samt grönsaker, frukt, juice, kaka, kaffe och te. Krögaren i Parken har fullständiga rättigheter. Alkoholfritt alternativ finns.

Efter premiären den 6 mars är övriga datum 3 april, 8 maj, 11 september, 9 oktober samt 6 november.