Nytt system gör föreningslivet enklare

Publicerad:

Ett nytt system för bokning av idrottshallar och -anläggningar, hantering av föreningsbidrag samt för föreningsregistret ska göra det enklare för alla ideella krafter i föreningslivet. Systemet införs under våren.

Det nya systemet, Rbok, används av flera andra kommuner. Syftet med att Trelleborgs kommun nu genomför ett byte är att det ska vara mer användarvänligt och enklare för föreningsrepresentanter att administrera föreningens uppgifter, boka och avboka tider samt ansöka om och redovisa föreningsbidrag från kultur- och fritidsnämnden.

Underlättar administrationen

– Det nya systemet kommer att underlätta för föreningarna, både när det gäller bokningar och annan administration, säger Hanna Edwall, föreningssamordnare på kultur- och fritidsförvaltningen.
Rbok ska också användas av privatpersoner som vill hyra in sig i en idrottshall.

– Vi hoppas och tror att det kommer bli uppskattat av både föreningar och privatpersoner. Självklart har vi förståelse för att det kan ta tid att lära sig ett nytt system, framförallt om man lär sig det som ideell, och vi på förvaltningen finns här för att stötta längs vägen.

Utbildning i april

Kommunen har bjudit in alla föreningar i kommunen till utbildningar i det nya systemet, som kommer att börja implementeras under våren för att sedan användas fullt ut från och med i höst.

Om du är föreningsrepresentant och vill veta mer om det nya systemet och/eller utbildningstillfällena i april är du välkommen att höra av dig.

Kontakta föreningssamordnare Hanna Edwall via e-post: kulturfritid@trelleborg.se 

Kategorier