Ny satsning på kommunanställda och näringslivet

Publicerad:

Trelleborgs kommun gör ännu en riktad satsning under coronapandemin för att stötta det lokala näringslivet och samtidigt tacka sina medarbetare för det goda arbete som görs. Ett Citykort laddat med 500 kronor förbereds nu som en sommargåva till alla kommunanställda.

Under 2020 beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att vid två tillfällen, som en del i ett åtgärdspaket till näringslivet för att stötta företagarna att ta sig igenom pandemin, dela ut Citykort till kommunens anställda: 400 kronor i april och 600 kronor i december.

Lagom till sommaren står det klart att det blir en ny satsning.

– Coronapandemin har pågått länge nu och innebär en stor utmaning för vårt lokala näringsliv. Därför vill vi fortsätta visa vårt stöd och att vi gör allt för att rusta näringslivet för ett liv efter corona, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin.

– Kommunens anställda har gjort, och gör, ett fantastiskt arbete. Vi är fortfarande i en pandemi och våra medarbetare har hittills gjort stora insatser för kommuninvånarna. Med den här sommargåvan vill vi på nytt visa vår uppskattning, säger Trelleborgs kommundirektör Fredrik Geijer.