Ny förvaltningschef till kultur- och fritidsförvaltningen

Publicerad:

Maria Tsakiris blir ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Trelleborgs kommun. Hon kommer närmast från ett interimuppdrag som chef på staben för kulturförvaltningen i Malmö stad.

Maria Tsakiris är ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Fotograf: Privat

– Trelleborgs kommun är i ett spännande skede och vill göra en positionsförflyttning där man drar bättre nytta av sin potential. Det finns en vilja att på riktigt stärka och utveckla ett diversifierat kultur- och föreningsliv som jag är övertygad kommer att bidra till kommunens attraktivitet, säger Maria Tsakiris.

Bredd och spets

Hon ser framemot att få vara med på kommunens resa.

– Det ska bli spännande att få utforska vilka kreativa och engagerade krafter som finns i kommunen för både bredd och spets i så väl kultur-, som sport- och fritidsutbud. Utifrån mina tidigare kontakter med verksamheter i kommunen vet jag att det redan finns en stor och bra kompetens att bygga vidare på.

Maria Tsakiris har tidigare bland annat arbetat sju år på Region Skånes kulturförvaltning som chef i olika roller, och innan dess tio år i Danmark kulturstrategiska frågor och bidragsgivning inom ramen för det nordiska kultursamarbetet.

I sitt nuvarande uppdrag i Malmö stad ansvarar hon bland annat för målstyrning och uppföljning, kulturstrategiskt program samt digitalisering.

– Under mina år på Region Skåne byggde jag upp en bred kontaktyta till kultur- och kommunsektorn i Skåne men också nationellt. Jag hoppas kunna bidra med min kunskap, ett helikopter-perspektiv och till ett flöde av nya samarbeten och resurser som vill verka i eller tillsammans med Trelleborgs kommun, säger Maria Tsakiris.

Bidra till arbetet

Kommundirektör Gisela Öst är nöjd med rekryteringen.

– Marias breda och långa erfarenhet inom förvaltningens ansvarsområde kommer bidra till kommunens arbete, så att vi fortsatt kan göra skillnad för invånarna. Jag är väldigt glad över att få välkomna Maria till Trelleborg, säger Gisela Öst.

Maria Tsakiris tillträder tjänsten som förvaltningschef i Trelleborgs kommun den 15 februari.